EnergyTrophy+ konkurrencen er nu slut.

Dato: 2009-04-17
For de danske deltagere var nogle af resultaterne: Elbesparelser på over 23% og en vandbesparelse på 800.000 liter om året.
Hvad er Energy Trophy+
Energy Trophy+ er en konkurrence mellem kontorbyggerier om at spare mest mulig energi i løbet af ét år. Energibesparelsen skulle ske ved ændring af brugeradfærd og der må kun foretages mindre investeringer, så som til udskiftning af pærer til lavenergipærer o. lign. Konkurrencen havde i anden runde 18 deltagende lande.

Energy Trophy+ er anden runde af Energy Trophy konkurrencen, hvor første runde løb af stabelen i 2004-2005. Konkurrencen er igangsat på baggrund af EU-tilskud.

Ved starten af Energy Trophy+ fik deltagerne udleveret et ’Starter-kit’, der er udarbejdet på grundlag af første runde af konkurrencen. Alle deltagere havde desuden mulighed for at finde inspiration på hjemmesiden http://www.energytrophy.org/, der løbende er oversat til dansk. Derudover er der udsendt månedlige nyhedsbreve (også oversat til dansk), der også kan downloades fra hjemmesiden af andre interesserede.

Resultater af konkurrencen
Energy Trophy+ løb fra 1. september i 2007 til 31. august 2008 og såvel de europæiske som de nationale vindere er nu fundet.

I Danmark er det valgt at se udelukkende på den opnåede elbesparelse, idet varmebesparelserne var meget ens. Her opnåede Lundbeck en besparelse på hele 23,8 % og Ernst og Young en elbesparelse på 2,5 %. Ernst & Young løb havde i øvrigt meget succes med sin motivationskampagne og opnåede udover el- og varmebesparelser også en meget stor vandbesparelse på 800.000 på trods af at der i løbet af året blev ansat 50 nye medarbejdere. Ernst og Young er på den baggrund kåret som dansk vinder af motivationskampagnen.

Motivationskampagnerne
Virksomheder og institutioner, der påtænker at iværksætte en intern kampagne for at få medarbejderne til at skifte til en mere energibevidst adfærd kan hente meget inspiration i de vindende motivationskampagner. Se mere om dette i artikel i FFEM-bladet, december 2008. Hele artiklen kan også downloades her.

Yderligere information
På hjemmesiden http://www.energytrophy.org . findes information om konkurrencen, de udviklede startpakker, de oversatte månedlige nyhedsbreve (oversat til dansk) samt beskrivelser af de vindende motivationskampagner. I Danmark blev deltagelsen koordineret af Cenergia Energy Consultants. Kontakt undertegnede for yderligere oplysninger.
Ove Mørck

« Tilbage til nyheder  
CENERGIA
Energy Consultants


Herlev Hovedgade 195
2730 Herlev
Tlf: +45 44660099
Fax: +45 44660136
cenergia@cenergia.dk